ua en ru

На трьох станціях метро Києва запустили безкоштовний Wi-Fi

На трьох станціях метро Києва запустили безкоштовний Wi-Fi Фото: метро Києва

До кінця року планується розширити покриття мережі Wi-Fi до 12 станцій метрополітену

Сьогодні, 10 вересня, на станціях метро "Олімпійська", "Льва Толстого" та "Майдан Незалежності" запрацював безкоштовний швидкісний Wi-Fi. Про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко на прес-конференції, присвяченій запуску мережі, передає кореспондент РБК-Україна.

"20 міст у світі, у яких впроваджена система Інтернет-комунікації Wi-Fi в метро і сьогодні ми відкриваємо три нових станції метрополітену, де буде впроваджена система: "Олімпійська", "Льва Толстого" та "Майдан Незалежності", - заявив Кличко.

При цього столичний голова продемонстрував швидкість зв'язку, зателефонувавши своєму братові боксеру Володимиру Кличку у Флориду.

За словами представника компанії-інвестора проекта Джефа Хаулі, до кінця року планується розширити покриття мережі Wi-Fi до 12 станцій метрополітену, 12 тунелів між потягами та 33 потягах. Окрім того, планується, що у майбутньому інвестор обладнає всі станції метро відеоспостереженням задля підвищення рівня безпеки пасажирів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що мер Києва Віталій Кличко обіцяє Wi-Fi-доступ до інтернету на всіх станціях київського метрополітену.