ua en ru

Вимоги водіїв тролейбусного депо №2 частково задоволені, - НФПУ.

Після проведення попереджувальної акції Національного форуму профспілок і колективу київського тролейбусного депо №2, працівникам депо погасили всю заборгованість із зарплат за лютий. Виплата заборгованості відбувалася вчора до пізнього вечора та, частково, сьогодні вранці. Крім того, адміністрація підприємства пообіцяла протягом трьох днів розпочати виплату зарплат за березень, повідомляє прес-служба Національного форуму профспілок України.

Голова НФПУ Мирослав Якібчук вважає, що оскільки вимоги щодо виплати зарплат працівникам депо №2 виконуються, ініціативна група водіїв та НФПУ розглядає можливість перенести запланований на 5 квітня страйк на тиждень. За цей час буде змога оцінити, наскільки керівництво депо готове виконувати низку інших вимог колективу.
Зокрема, йдеться про повернення премій і надбавок, без яких зарплати водіїв знизилися вдвічі - до 2000-2200 грн. на місяць. Також працівники депо вимагають оптимізації системи наркологічного контролю, облаштування їдалень на маршрутах і повноцінного забезпечення депо запчастинами, оскільки близько 80% рухомого складу є аварійними машинами.
Нагадаємо, 29 березня Києві водії тролейбусів депо №2 провели попереджувальний страйк з 5:00 до 10:00.