ua en ru

Вимоги аграріїв та "Нашого краю" щодо скасування ПДВ на експорт сої і ріпаку були враховані у ВР, - Мазурчак

Вимоги аграріїв та "Нашого краю" щодо скасування ПДВ на експорт сої і ріпаку були враховані у ВР, - Мазурчак Фото: Олександр Мазурчак (mayorsclub.org.ua)

Сьогодні Рада відтермінувала вступ в дію цих змін

Верховна Рада України підтримала вимоги партії “Наш край” та українських аграріїв та відтермінувала скасування ПДВ на експорт сої та ріпаку. Про це заявив сьогодні співголова партії Олександр Мазурчак, повідомляється на сайті партії.

Так, Мазурчак нагадав, що партія виступила із вимогою не вводити в дію з 1 березня 2018 року зміни до Податкового кодексу щодо відшкодування ПДВ на експорт сої та ріпаку.

"Сьогодні Рада почула вимоги аграріїв і нашої партії та таки перенесла терміни, відповідно до яких буде скасоване відшкодування ПДВ на експорт сої та ріпаку. Так скасування відшкодування ПДВ для соєвих бобів набуде чинності із 1 вересня 2018 року і буде діяти до 31 грудня 2021 року, а для ріпаку - із 1 січня 2020 року по 31 грудня 2021 року. Таке рішення депутатів можна вважати нашою спільною перемогою", - зазначив Мазурчак.

Він також додав, що аграрії через цей закон готові були вийти на акції протесту.

"Уряд цілеспрямовано знищує дрібні та середні фермерські господарства на користь олігархів. Зокрема, дотації у бюджеті закладені тільки для великих аграрних корпорацій. Тому “Наш край” звернувся із вимогою перерозподілити державні дотації у бюджеті-2018. Сподіваємося, що цю вимогу також почують депутати Верховної Ради”, - додав Мазурчак.

Як відомо, прийнятий законопроект №6776-д про зміни в Податковий кодекс передбачав відмову від компенсації ПДВ при експорті сої та ріпаку. Сьогодні Рада відтермінувала вступ в дію цих змін.