ua en ru

Транспортний потік на кордоні з Кримом з початку блокади зменшився в 2 рази

Транспортний потік на кордоні з Кримом з початку блокади зменшився в 2 рази Фото: Олег Слободян

Інформація про попаданні вантажів на півострів по морю не підтвердилася

З початку блокування кримськими татарами та іншими громадськими активістами адміністративної межі Херсонської області та АР Крим пасажиро-транспортний потік між регіонами зменшився вдвічі. Про це на брифінгу заявив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян, передає кореспондент РБК-Україна.

"В цілому ми фіксуємо в цілому зменшення в два рази пасажиро-транспортного потоку на админгранице з Кримом як в одну, так і в іншу сторону", - заявив він.

За його словами, поки не підтверджується інформація про попаданні вантажів в Крим через море.

"Що стосується інформації про можливе проходженні вантажів морем. Вчора була така інформація. Ми перевірили знову ж, і цю інформацію. За даним фактом ініційована додаткова службова перевірка, оскільки в морських портах, крім прикордонників, які несуть службу та інші фіскальні органи. Але на даний момент ця інформація так само жодного підтвердження не знайшла, тому що в бік окупованого Криму взагалі ніякі суду не йдуть", - сказав Слободян.

Нагадаємо, торговельна блокада Криму почалася 20 вересня. До кінця жовтня також вирішиться питання про енергетичну блокаду півострова.