ua en ru

Transparency International заявляє, що Янукович і Азаров отримали громадянство РФ

Transparency International заявляє, що Янукович і Азаров отримали громадянство РФ Фото: Янукович і Азаров отримали громадянство РФ

Україні не вдається компенсувати втрати від незаконного збагачення оточення Януковича

Екс-президент України Віктор Янукович і екс-прем'єр Микола Азаров отримали російське громадянство і перебувають під захистом Російської Федерації. Про це повідомляє російське відділення антикорупційної неурядової організації Transparency International.

Некомерційна організація Transparency International вивчила сотні матеріалів ЗМІ для того, щоб зрозуміти, як склалося життя Януковича і Азарова після Революції Гідності, що стало з їх власністю, і чим зараз займаються діти колишніх високопоставлених чиновників.


Аналіз багатьох фактів показав, що Янукович і Азаров отримали громадянство РФ. А після ослаблення санкцій у їх родичів і найближчого оточення з'явилася можливість продавати свою власність, яку вони, ймовірно, придбали на доходи від корупційної діяльності.

Таким чином, в Transparency International заявляють, що Україні та європейським країнам не вдається отримати компенсації від незаконного збагачення чиновників з оточення Януковича.

Нагадаємо, раніше аналітики Transparency International повідомили, що в Україні відбувають покарання лише 19% чиновників-корупціонерів.