ua en ru

Трамп заявив, що друга зустріч з Кім Чен Ином може відбутися "зовсім скоро"

Трамп заявив, що друга зустріч з Кім Чен Ином може відбутися "зовсім скоро" Фото: Зустріч Кім Чен Ина і Дональда Трампа (facebook.com/WhiteHouse)

Виступаючи в ООН, Трамп заявив про поліпшення відносин між США і КНДР

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп заявив про те, що другий саміт з лідером Північної Кореї (КНДР) Кім Чен Ином відбудеться "зовсім скоро". Про це лідер США заявив у ході виступу в ООН, передає CNN.

Зокрема, Трамп заявив про те, що відносини з КНДР значно покращилися. Також додав, що секретар Державного департаменту Майк Помпео розробляє деталі другої зустрічі з північнокорейським лідером.

Однак, Трамп не назвав місця і часу зустрічі з Кім Чен Ином.

У понеділок, 24 вересня, Трамп має зустрітися з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном, щоб обговорити Північну Корею і деталі торгівлі. Очікується, що Мун передасть Трампу особисте повідомлення від Кіма, яке було зроблено на їх міжкорейських переговорах минулого тижня.

Тим часом, як повідомляє CNN, офіційні особи США стурбовані тим, що другий саміт між Трампом і Кімом є передчасним, і це дуже сильно відштовхне Північну Корею в обмін на прогрес у напрямку денуклеаризації.

Нагадаємо, як заявив державний секретар США Майк Помпео минулого тижня, Сполучені Штати готові відновити переговори з Північною Кореєю, після того, як Пхеньян пообіцяв демонтувати свої основні ракетні установки і закрити свій головний ядерний комплекс в Йонбені.

Помпео розповів, що він запросив міністра закордонних справ Північної Кореї зустрітися в Нью-Йорку для завершення денуклеаризації КНДР до січня 2021 року.