ua en ru

Трамп заявив, що посилення Ірану зближує Ізраїль з арабськими країнами

Трамп заявив, що посилення Ірану зближує Ізраїль з арабськими країнами Фото: Дональд Трамп

Глава США пообіцяв не дати Ірану отримати ядерну зброю

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив в понеділок, що загальна заклопотаність з приводу Ірану підштовхує Ізраїль і багато арабських країн до зближення. Про це повідомляє Reuters.

"Те, що сталося з Іраном, привело багато сторін Близького Сходу до Ізраїлю", - заявив Трамп під час публічного виступу на зустрічі з президентом Ізраїлю Реувеном Ривлином.

Згідно з інформацією видання, в спілкуванні з головою Ізраїлю президент США ймовірно зупинився на створенні регіональної коаліції, щоб протистояти тому, що він назвав участю шиїтського мусульманського Ірану в конфліктах в цьому регіоні, а не відновлення переговорів щодо відновлення ізраїльсько-палестинського миру.

"Незалежно від того, куди ми йдемо, ми бачимо ознаки Ірану", - сказав Трамп, згадуючи його зростаючий вплив у конфлікті в Сирії, Ємені та Іраку, де він або підтримує шиїтських бойовиків, або відправив власні сили.

Ізраїль поділяє антипатію, яку багато арабських держав мають до Ірану, розглядаючи ІДІЛ, як загрозу існуванню країни. Між тим, глава США пообіцяв не дозволити Тегерану створити ядерну зброю, заявивши, що ядерна угода з Тегераном, досягнута адміністрацією Обами, потребує виправлення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Дональда Трампа, що Іран повинен негайно припинити фінансову та військову підтримку "терористів і ополченців".