ua en ru

Трамп заявив, що порозумівся б з Путіним

Трамп заявив, що порозумівся б з Путіним Фото: Дональд Трамп

При цьому Трамп вважає, що Україні повинна допомагати Німеччина, а не США

Ведучий претендент республіканців на кандидата в Президенти США, мільярдер Дональд Трамп заявив, що порозумівся б з Президентом Росії Володимиром Путіним. Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції в штаті Нью-Гемпшир, передає Голос Америки.

"Я думаю, я б дуже добре порозумівся з Путіним. Я знаю там (у Росії - ред.) багато людей, два роки тому я проводив у Москві захід великого масштабу, воно мало надзвичайний успіх", - зазначив Трамп.

На питання, його не хвилює те, що Путін зробив в Україні, мільярдер відповів:

"Україна - це проблема. Але чи не думаєте ви, що країни Європи повинні тут бути задіяні більш, ніж вони є зараз? Ми очолюємо всі ці битви, і Україна є великою проблемою. Німеччина - дуже багата і сильна країна, економічно дуже потужна. Це приголомшлива, неймовірна, необмежена економічна сила. Чому не Німеччина? Чому ми повинні очолювати кожну битву?" - заявив Трамп.

Кандидат у Президенти США додав, що він не проти допомоги Україні, однак від інших держав.

"Ми повинні їм допомогти. Але дайте німцям та іншим країнам, яких це безпосередньо стосується, дозвольте їм це зробити. Ми маємо достатньо проблем у нашій країні. Ми повинні відбудувати нашу країну", - зазначів він.

Трамп підкреслив, що США підтримають своїх партнерів, які хочуть надати допомогу Україні, а він сам хоче бачити, щоб ситуація в Україні стабілізувалася.

Зазначимо, за даними соціологічних досліджень, Дональд Трамп лідирує серед претендентів-республіканців на кандидата в президенти США, його підтримують 24% виборців.

Нагадаємо, сьогодні Трамп пообіцяв вислати нелегальних мігрантів з США в разі свого обрання Президентом.