ua en ru

Трамп заявив про перемогу над ІД в Іраку та Сирії

Трамп заявив про перемогу над ІД в Іраку та Сирії Фото: Дональд Трамп (nato.int)

Бюджет США санкціонує продовження фінансування кампанії по знищенню ІДІЛ

Президент США Дональд Трамп заявив про перемогу над бойовиками терористичного угруповання "Ісламська держава" в Іраку та Сирії. Про це йдеться в повідомленні на сайті Білого дому.

"Бюджет санкціонує продовження фінансування нашої кампанії по знищенню ІДІЛ. Як ви знаєте, ми перемогли в Сирії, ми перемогли в Іраку. Але вони поширюються в інших районах. І ми переслідуємо їх так само швидко, як вони поширюються. За останні вісім місяців ми домоглися в боротьбі з ІДІЛ більших успіхів, ніж попередня адміністрація за весь термін свого правління", - заявив Трамп.

Так, про повне звільнення Іраку від терористів ІД прем'єр-міністр країни Хайдер Аль-Абаді заявив 9 грудня 2017 року. За його словами, збройні сили країни взяли під контроль пустельні райони на заході, а також ділянка сирійсько-іракського кордону. Як зазначив глава уряду, це означає закінчення війни проти бойовиків ІД, які "повністю розгромлені і відкинуті за межі Іраку".

Зазначимо, загони ІД вторглися в Ірак в 2014 році і за лічені тижні зайняли третину території країни, в тому числі великі міста Мосул і Тікріт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що чисельність свого військового контингенту США в Сирії виявилася в чотири рази більше попередніх повідомлень про 500 військових.