ua en ru

Трамп запросив у Туреччині аудіо та відео матеріали по справі Хашкаджи

Трамп запросив у Туреччині аудіо та відео матеріали по справі Хашкаджи Фото: Дональд Трамп (Dan Kitwood/Getty Images)

Президент США підкреслив, що їм необхідна допомога Саудівської Аравії у боротьбі з тероризмом

Президент США Дональд Трамп заявив, що хоче отримати від Туреччини аудіо та відео матеріали, які пов'язані із зникненням саудівського журналіста Джамала Хашкаджи. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Голос Америки.

Влада Туреччини заявляє, що журналіст був убитий і розчленований агентами Саудівської Аравії в будівлі консульства на території Стамбула.

У той же час Трамп висловив підтримку Саудівській Аравії, що є давнім союзником США. Зі слів президента США, він розраховує на те, що розслідування за фактом зникнення Хашкоджи завершитися до кінця тижня.

У відповідь на питання, як він збирається вчинити, якщо за підсумками розслідування буде зазначено, що за зникненням журналіста стоять лідери Саудівської Аравії, Трамп заявив, що "сподіваюся, ми опинимося на кращій стороні рівняння".

"Ви знаєте, що нам потрібна Саудівська Аравія в плані боротьби з тероризмом, враховуючи все, що відбувається в Ірані та інших місцях", - додав президент США.

Нагадаємо, США можуть припинити військове співробітництво з Саудівською Аравією. У палаті представників Конгресу США був представлений законопроект, який передбачає повне припинення продажу зброї і надання військової допомоги Саудівської Аравії.