ua en ru

Трамп виходить із бізнес-проектів в Азербайджані та Грузії

Трамп виходить із бізнес-проектів в Азербайджані та Грузії Фото: Дональд Трамп згортає частину бізнесу за кордоном

Йдеться про інвестиції в будівництво готелів у курортних районах

Компанія обраного президента США Дональда Трампа припиняє участь у кількох девелоперських проектах в Азербайджані та Грузії. Trump Organisation відкликала ліцензійну угоду з будівництва готелю в Азербайджані та має намір піти на такий крок у Грузії, передає ВВС.

Адвокат Трампа Алан Гартен заявив, що девелопери проектів у цих країнах не змогли виконати умови ліцензійної угоди. Він підкреслив, що мова йде про "нормальне ведення справ", а не скорочення ризиків виникнення конфлікту інтересів.

Зазначено, що вихід Трампа з цих проектів може значити прагнення припинити ділові стосунки, які можуть зашкодити репутації Трампа-президента.

Так, партнером Trump Organisation в Азербайджані був Анар Мамедов - син міністра транспорту країни Зії Мамедова, якого американські дипломати нібито назвали "занадто корумпованим навіть для Азербайджану".

Цього тижня компанія Трампа також скасувала ліцензійну угоду з будівництва готелю у Бразилії, а нещодавно закрили чотири дочірні фірми Trump Organisation, які, можливо, створили для реалізації проектів у Саудівській Аравії.

І в Бразилії, і в Азербайджані, і в Грузії Trump Organisation займалась будівництвом готелів у курортних районах. Проте жоден із проектів наразі не довели до кінця.

Нагадаємо, раніше ФБР підтвердило висновки ЦРУ про підтримку Росією Трампа на виборах.