ua en ru

Трамп може обрати один з трьох варіантів в питанні санкцій проти РФ, - Білий дім

Трамп може обрати один з трьох варіантів в питанні санкцій проти РФ, - Білий дім Фото: Дональд Трамп (bundesregierung.de)

У Білому домі допускають, що Трамп може ветувати новий закон про санкції

Президент США Дональд Трамп може обрати один з трьох варіантів в питанні санкцій проти Російської Федерації. Про це розповів директор з комунікацій Білого дому Ентоні Скарамуччі, передає CNN.

За словами Скарамуччі, Трамп може вибрати один з трьох варіантів щодо санкцій проти РФ, коли відповідний законопроект подадуть йому на підпис.

"Він може підписати санкції такими, які вони є, або може накласти на них вето, щоб провести переговори з метою ще більше посилити санкції проти Росії", - заявив Сакрамуччі.

За його словами, Трамп воліє застосовувати контрзаходи, у тому числі проти Росії, адже такі кроки "подобаються американцям".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Конгрес США прийняв закон про санкції проти Росії. Новим законом обмежуються повноваження президента щодо скасування санкцій. Тепер він повинен буде отримувати згоду від Конгресу. При цьому санкції можуть бути скасовані, якщо це відповідає інтересам національної безпеки США.