ua en ru

Трамп впевнений у правильності своїх дій стосовно розслідування щодо Росії

Трамп впевнений у правильності своїх дій стосовно розслідування щодо Росії Фото: Дональд Трамп (president.pl)

Президент США заявив, що всі звинувачення у зв'язках з Росією вкрай негативно відбиваються на іміджі країни

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп впевнений, що всі його дії, пов'язані з розслідуванням можливого втручання Росії у вибори глави американської держави, були "стовідсотково доречними". Про це він заявив на зустрічі з журналістами в суботу, 6 січня, у заміській резиденції Кемп-Девід, передає DW.

Видання зазначає, що слова Трампа стали реакцією на публікації в низці американських ЗМІ, нібито він через апарат Білого дому намагався вплинути на генпрокурора США Джеффа Сешнса і просив його не відсторонюватися від розслідування Мін'юсту США щодо ролі Росії у виборчій кампанії 2016 року.

Тим не менш, незабаром Сешнс офіційно взяв самовідвід, відмовившись підключатися до будь-яких слідчих дій, і в травні на посаду спецпрокурора з РФ за поданням американського Мін'юсту був призначений Роберт Мюллер.

Трамп заявив, що він не зробив "нічого непристойного", а його команда "відкрито" взаємодіяла з Мюллером.

Президент США також вважає, що всі звинувачення у зв'язках із Росією вкрай негативно відбиваються на іміджі країни, яка "виглядає нерозумно" через цей скандал.

"Ніякої співпраці, ніяких злочинних діянь не було", - заявив він.

Нагадаємо, на початку 2018 року президент США Дональд Трамп розпустив президентську комісію з розслідування фальсифікацій на виборах президента США в 2016 році, яку сам же сформував у травні 2017 року.