ua en ru

Трамп може урізати фінансування країн ООН, незгодних з його рішенням по Єрусалиму

Трамп може урізати фінансування країн ООН, незгодних з його рішенням по Єрусалиму Фото: Дональд Трамп (un.org)

Фіндопомогу можуть скоротити країнам, які проголосують за резолюцію Генасамблеї

Президент Сполучених Штатів Америки (США) Дональд Трамп заявив, що може урізати фінансування країн-членів Організації об'єднаних націй (ООН), які проголосують за резолюцію Генасамблеї ООН щодо питання Єрусалиму. Про це повідомляє DW, посилаючись на заяву глави США для журналістів у Білому домі.

Так, Трамп сьогодні, 20 грудня 2017 року, пригрозив, що зменшить фінансову допомогу країнам, які проголосують за резолюцію ООН, яка засуджує визнання Вашингтоном Єрусалиму столицею Ізраїлю.

"Вони беруть сотні мільйонів доларів і навіть мільярди доларів, а потім голосують проти нас. Що ж, ми стежимо за цими голосами. Нехай голосують проти нас. Ми заощадимо чимало. Нам все одно", - заявив президент США.

Наголошується, що раніше постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі повідомила про прохання Трампа зафіксувати і повідомити йому про всі країни, які проголосують за резолюцію. Перед цим США вже заблокували резолюцію Ради Безпеки ООН по Єрусалиму, скориставшись своїм правом вето.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна асамблея ООН обговорить питання статусу Єрусалиму у четвер під час надзвичайної спеціальної сесії на прохання арабських і мусульманських держав.