ua en ru

Трамп скликав термінову нараду через хакерський вірус WannaСry

Трамп скликав термінову нараду через хакерський вірус WannaСry Фото: Дональд Трамп скликав нічну нараду через хакерів

Нарада відбулася під керівництвом радника Трампа з питань внутрішньої безпеки Тома Боссерта

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп у ніч на 13 травня скликав термінову нараду з питань внутрішньої безпеки через стрімке поширення програми-шкідника WannaCry. Про це з посиланням на власні джерела в Білому дому повідомляє 14 травня агентство Reuters.

Зазначено, що нарада відбулася під керівництвом радника Трампа з питань внутрішньої безпеки Тома Боссерта. За даними агенції, після цього в суботу також відбулося засідання високопосадовців у сфері безпеки, на якій зокрема Федеральне бюро розслідувань та Агентство національної безпеки намагалися встановити виконавців кібератак.

Нагадаємо, 12 травня стало відомо про масштабну кібератаку, яка вразила десятки тисяч комп'ютерів, як приватних, так і корпоративних користувачів по всьому світу. Цей хакерський напад уже називають одним із найбільших в історії. Його жертвами стали, зокрема, мережі таких бізнес-гігантів як німецька залізниця Deutsche Bahn, іспанська телекомунікаційна компанія Telefonica, російський "Сбербанк", у Великобританії постраждали державні лікарні.

Станом на 14 травня відомо про поширення шкідника у 150 країнах, а також про зараження 200 тисяч користувачів у світі.