ua en ru

Трамп скоротить витрати на екологію на 17%

Трамп скоротить витрати на екологію на 17% Фото: Дональд Трамп

Білий дім скоротить на 17% фінансування агентств, які вивчають проблеми клімату

У США можуть скоротити на 17% витрати на федеральні агентства, що займаються проблемою зміни клімату. Про це повідомляє Washington Post.

Це призведе до різкого зниження фінансування наукових досліджень і супутникових програм.Мова йде про Національне управління океанічних і атмосферних досліджень (NOAA), яке, в свою чергу, фінансує, в тому числі, управління прибережними зонами і дослідження гирл річок.

Повідомляється, що управління океанічних і атмосферних досліджень може втратити 126 млн доларів своїх надходжень, а відділ супутникових досліджень - 513 млн доларів від нинішніх показників.

При цьому Адміністративно-бюджетне управління при адміністрації президента попросило міністерство торгівлі оцінити, у скільки обійдеться бюджету звільнення співробітників агентств при одночасному підвищенні на 1,8% зарплат працівникам, що залишаться.

Відзначимо, президент США Дональд Трамп, ще будучи кандидатом на пост глави держави, критикував фінансування проектів, націлених на дослідження зміни клімату. Він також обіцяв скасувати Паризьку угоду по клімату у випадку перемоги.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що комітет з розвідки палати представників США прийняла рішення розслідувати звинувачення в змові між виборчим штабом Дональда Трампа і російською владою.