ua en ru

Трамп розповів про дату і цілі переговорів США-КНР

Трамп розповів про дату і цілі переговорів США-КНР Фото: Дональд Трамп (flickr.com/ thejointstaff)

Запланована зустріч Трампа з головою КНР

Президент США Дональд Трамп повідомив, що на сьогодні запланована зустріч з головою КНР, на якій буде обговорюватися питання про припинення "торгової війни". Про це він написав у своєму повідомленні Twitter.

Зокрема, він повідомив, що основними темами зустрічі будуть торговельні відносини між країнами і питання відносин з Північною Кореєю.

Як відомо, переговори США і Китаю, що тривали в Пекіні з 2 травня, пройшли безрезультатно. У Пекін відправлялися глава Мінфіну США Стівен Мнучин, міністр торгівлі Уілбур Росс, торгпред США Роберт Лайтхайзер і радник Білого дому з питань торгової політики Пітер Наварро. Там їх зустрів віце-прем'єр китайської держради Лю Хе.

Вашингтон передав Пекіну "докладний список запитів" - наприклад, про скорочення торгового дефіциту не менш ніж на 200 млрд доларів до кінця 2020 року, а також про відмову від деяких субсидій в рамках програми "Зроблено в Китаї 2025" для посилення захисту прав інтелектуальної власності.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, США і Китай виявилися на порозі торгової війни, обмінявшись обіцянками обкласти експорт один одного митами в розмірі до 25%.

У свою чергу президент США Дональд Трамп звинуватив Росію і Китай у девальвації валюти.