ua en ru

Трамп продовжив припинення санкцій проти Ірану

Трамп продовжив припинення санкцій проти Ірану Фото: Дональд Трамп (president.gov.ua)

Білий дім працює над новими санкціями

Президент Сполучених Штатів Америки (США) Дональд Трамп ще на 120 днів продовжив режим припинення санкцій відносно Ірану в рамках угоди по атому, укладеної Тегераном з "шісткою" міжнародних посередників. Про це повідомляють чсточнікі Bloomberg.

Рішення Трампа значить, що адміністрація США поки що має намір дотримуватися умов угоди щодо ядерної програми Тегерана. Повідомляється, що президент прийняв таке рішення після обговорення з усією командою з нацбезпеки. Питання обговорювалося з радником з питань національної безпеки Гербертом МакМастер, шефом Пентагону Джеймс Меттіс і держсекретарем Рексом Тіллерсона.

Джерела повідомляють, що таке рішення прийнято у зв'язку з тим, що Білому дому і Конгресу потрібно ще час для вироблення нових обмежувальних заходів відносно Ірану.

Нагадаємо, нещодавно глава МЗС Ірану Мохаммад Джавад Заріф заявив, що Іран обговорить з трьома провідними країнами Європейського Союзу подальше майбутнє укладеної 2015 угоди щодо іранської ядерної програми.

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати Америки та Ізраїль підписали секретну угоду, в якій опрацьований план з протидії політиці Ірану. Угода передбачає створення чотирьох спільних робочих груп, зокрема, особливої групи, яка буде приховано протидіяти іранській ядерній програмі. Друга робоча група займеться питаннями протидії політиці Ірану в Сирії і Лівані. Третя група займеться оцінкою ракетної програми Ірану, а четверта - вивченням можливих сценаріїв розвитку ситуації в регіоні.