ua en ru

Трамп прийняв присягу Помпео в якості держсекретаря США

Трамп прийняв присягу Помпео в якості держсекретаря США Фото: присяга Майка Помпео (twitter.com-NBCNightlyNews)

Помпео пообіцяв протистояти загрозам процвітання, безпеки та свободи США

Президент Сеодиненных Штатів Америки (США) Дональд Трамп прийняв присягу Майк Помпео як 70-го державного секретаря країни. Про це повідомляє прес-лужба Білого дому.

Урочиста церемонія відбулася у приміщенні Державного департаменту США у Вашингтоні. Також на церемонію прибув і віце-президент країни Майк Пенс.

"Я впевнений, що моя команда у Вашингтоні і в усьому світі під вашим (президента Дональда Трампа, - ред.) керівництвом зможе і буде виконувати нашу місію на користь американського народу, і я хочу працювати з вами, щоб виконати цю роботу", - заявив Помпео під час церемонії.

Також Помпео пообіцяв протистояти загрозам процвітанню, безпеці і свободі США. Що стосується ситуації на Корейському півострові, новий госсектретарь підкреслив, що "настав час вирішити цю проблему раз і назавжди".

"Майк заслужив мою глибоку повагу, захоплення і довіру. І ви зрозумієте чому в найближчі роки. Ймовірно, в найближчі місяці. У мене є абсолютна впевненість у тому, що він виконає неймовірну роботу в якості 70-го держсекретаря країни", - сказав Трамп на церемонії.

Нагадаємо, раніше Україна вітала призначення Майка Помпео на посаду Державного секретаря США.