ua en ru

Трамп пригрозив Венесуелі введенням нових економічних санкцій

Трамп пригрозив Венесуелі введенням нових економічних санкцій Фото: Венесуела (webscreenshot Youtube/Nelson Ferreira channel)

Трамп заявив, що США "не будуть стояти", поки Венесуела "валиться"

Президент США Дональд Трамп пригрозив вжити "рішучих і швидких економічних дій" в разі, якщо президент Венесуели Ніколас Мадуро скличе Установчі збори 30 липня. Про це повідомляє Reuters.

"Вчора венесуельський народ знову дав зрозуміти, що вони виступають за демократію, свободу та верховенство закону. Однак їх сильні і мужні дії як і раніше ігноруються поганим лідером, який мріє стати диктатором", - заявив Трамп.

Крім того, він додав, що США "не будуть стояти", поки Венесуела "валиться".

Ніколас Мадуро запропонував провести у Венесуелі конституційну реформу. 1 травня він оголосив про скликання Установчих зборів (Конституційної асамблеї), яке фактично замінить парламент. Саме новий владний орган, в який увійдуть 500 осіб, обраних прямим голосуванням 30 липня, розробить нову Конституциию країни.

Після того, як Верховний суд вирішив надати президенту Венесуели право діяти в обхід парламенту, в країні почалися масові антиурядові акції протесту. З початку квітня під час протестів загинули не менше 100 осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що мільйони венесуельців в ході народного референдуму проголосували за відмову від суперечливих планів президента Ніколя Мадуро переписати конституцію країни.