ua en ru

Трамп запропонував озброїти шкільних вчителів

Трамп запропонував озброїти шкільних вчителів Фото: Дональд Трамп (flickr.com/ thejointstaff)

В Америці продовжують обговорювати посилення контролю за обігом зброї

Після масового вбивства у школі у Флориді президент США Дональд Трамп запропонував почати процес озброєння вчителів. З цією ініціативою Трамп виступив у Білому домі в середу, 21 лютого, під час зустрічі зі свідками злочину, передає німецьке видання DW.

У рамках зустрічі в Білому домі, в якій брав участь батько однієї з застреляних учениць, Трамп обіцяв посилити контроль за тими, хто купує зброю.

Зокрема, Трамп заявив, що перед відомствами буде поставлено завдання надалі "бути дуже суворими при перевірці особистих даних" покупців зброї. Перш за все, до уваги буде братися психічне здоров'я клієнтів.

Крім того, президент США вважає, що деякі вчителі змогли б пройти тренінги по володінню зброєю. Це, на думку Трампа, потрібно для того, щоб співробітники шкіл були в змозі дати відсіч можливим злочинцям.

Він заявив, що у нього самого та інших членів уряду "багато ідей" про можливі дії у відповідь на злочин у Флориді, і зараз необхідно вибрати найкращі з них.

У результаті стрілянини в середній школі в місті Паркленд на півдні Флориди 14 лютого загинули не менше 17 осіб. Стрілець був затриманий поліцією. ЗМІ називають його ім'я - Ніколас Круз, йому 19 років. Після теракту стало відомо, що ще на початку січня невідомий чоловік зателефонував у ФБР, розповівши про дивних повідомленнях Круза в соцмережах і його плани влаштувати бійню в школі. Дзвонив також попередив, що у підлітка є вогнепальна зброя. Крім того, мати Круза кілька разів викликала поліцію через агресивної поведінки сина. Однак, незважаючи на це, правоохоронці не вжили жодних заходів.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Трамп провів переговори з сенатором-республіканцем Джоном Корнином про законопроекті щодо посилення контролю за обігом зброї, який він підготував у співавторстві з демократом Крісом Мерфі. Питання про зброю став дуже актуальним після того, як в результаті стрілянини в середній школі в місті Паркленд на півдні Флориди 14 лютого загинули не менше 17 осіб.