ua en ru

Трамп запропонував установку сонячних батарей на стіні на кордоні з Мексикою

Трамп запропонував установку сонячних батарей на стіні на кордоні з Мексикою Фото: Дональд Трамп (YouTube screenshot)

За словами глави США, сонячні батареї допоможуть оплатити будівництво стіни

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп запропонував встановити сонячні батареї на стіні на кордоні з Мексикою. Про це повідомляє BBC.

"Ми думаємо про щось унікальне, ми думаємо про південний кордоні, де багато сонця та спеки. Ми думаємо побудувати стіну як "сонячну стіну", щоб вона виробляла енергію і окупилася. Таким чином, Мексиці доведеться платити набагато менше, і це добре, правда? Стіна з сонячною енергією, батареї, краса. Я маю на увазі, подумайте про це, чим вище вона буде, тим більше користі принесе", - заявив Трамп.

За його словами, сонячні батареї зможуть виробляти дешеву енергію і допоможуть оплатити будівництво стіни. Трамп підкреслив, що це його ідея, проте наголошується, що пропозиції встановити сонячні панелі на стіну надходили американській владі і раніше.

Так, понад 200 компаній надали свої проекти стіни на кордоні, серед них була також компанія Gleason Partners з Лас-Вегаса, яка запропонувала стіну зі сталі, цементу і сонячних батарей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що початок будівництва стіни між США і Мексикою запланований на квітень-травень 2018 року.