ua en ru

Трамп привітав своїх військових з успішною атакою на Сирію

Трамп привітав своїх військових з успішною атакою на Сирію Фото: Дональд Трамп задоволений атакою на Сирію

Президент вважає, що вони добре представили США і весь світ при атаці на Сирію

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп привітав учасників ракетної атаки на авіабазу урядових військ у Сирії з успішно виконаним завданням. Про це глава США повідомив у своєму Twitter.

"Вітаю наших чудових військових, чоловіків і жінок, за те, що вони так добре представили Сполучені Штати і весь світ при атаці на Сирію", - написав Трамп у мікроблозі 8 квітня 2017 року.

Нагадаємо, кораблі Військово-морських сил США завдали ракетного удару по авіабазі урядових військ президента Башара Асада вранці 7 квітня. Удар нанесено крилатими ракетами "Томагавк", усього було випущено 59 ракет. Цілями удару стали злітні смуги, місця стоянки літаків і заправні комплекси.

У зверненні до нації Трамп заявив, що наказав завдати удару по авіабазі в Сирії для того, щоб запобігти поширенню хімічної зброї. За його словами, таке рішення відповідає "життєво важливим національним інтересам" США.

"Не може бути жодних суперечок про те, що Сирія використовувала заборонену хімічну зброю, порушила свої зобов'язання за Конвенцією про заборону хімічної зброї та ігнорувала заклики Ради Безпеки ООН", - пояснив американський президент.

Зокрема він мав на увазі застосування хімічної зброї в провінції Ідліб 4 квітня, в якому США звинуватили президента Сирії Асада. Тоді в місті Хан-Шейхун загинуло близько 100 осіб, серед яких були десятки жінок і дітей.