ua en ru

Трамп привітав Ердогана з результатами референдуму

Трамп привітав Ердогана з результатами референдуму Фото: Дональд Трамп провів телефонну розмову з Реджепом Тайіпом Ердоганом

Дональд Трамп подзвонив Ердогану у неділю, 16 квітня

Президент США Дональд Трамп привітав президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана з результатом референдуму про зміни до Конституції. Про це повідомляє агентство Anadolu, посилаючись на джерело в адміністрації президента Туреччини.

За словами джерела, Дональд Трамп подзвонив Ердогану у неділю, 16 квітня.

Як повідомляє видання, найближчим часом буде опублікований офіційний прес-реліз з цією інформацією.

Ініціативу щодо розширення повноважень президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана на референдумі в Туреччині підтримали трохи більше 51% виборців, в той же час 48,8% були проти турків.

Згідно з результатами референдуму, розширення повноважень президента підтримали в центрі та півночі країни, в той же час противниками цієї ініціативи були більшість жителів Анкари, Стамбула, а також західних, східних і південних регіонів.

Тепер президент Туреччини може сам призначати міністрів і вищих державних чиновників, оголошувати надзвичайний стан і розпускати парламент. Також він вважається одночасно і главою уряду, а посада прем'єр-міністра скасують в 2019 році.

Крім того, чинний президент Ердоган отримав можливість залишатися при владі протягом двох п'ятирічних термінів - до 2029 року. Також він може повернутися у крісло голови правлячої Партії справедливості і розвитку.

Нагадаємо, Туреччина не буде рахуватися з звітами міжнародних спостерігачів з референдуму.