ua en ru

Трамп відвідає Ізраїль під час першої закордонної поїздки, - джерело

Трамп відвідає Ізраїль під час першої закордонної поїздки, - джерело Фото: Дональд Трамп

Президент США також відвідає Саудівську Аравію і Ватикан

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп відвідає Ізраїль, Ватикан і Саудівську Аравію в кінці травня 2017 року у своєї першої зарубіжної поїздки на посаді глави США. Про це повідомляє Politico, посилаючись на свої джерела в Білому домі.

"Подорож Трампа завершиться його відвідуванням зустрічі Північноатлантичного Альянсу (НАТО) в Брюсселі 25 травня 2017 року і на саміті G7 в Сицилії на наступний день", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, на нещодавній прес-конференції з прем'єр-міністром Італії Паоло Джентилони Трамп згадав про свою зацікавленість у зустрічі з Папою. Також, минулого тижня ізраїльські офіційні особи підтвердили, що вони ведуть переговори з Білим домом про організацію візиту в Єрусалим.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Дональда Трампа під час обіду з палестинським президентом Махмудом Аббасом 3 травня 2017 року, що, на його думку, ізраїльтяни і палестинці готові укласти мирний договір. Він також додав, що має намір бути посередником між ізраїльтянами і палестинцями, щоб допомогти встановленню миру в регіоні.