ua en ru

Трамп доручив виділити 15 млрд доларів на ліквідацію наслідків урагану "Харві"

Трамп доручив виділити 15 млрд доларів на ліквідацію наслідків урагану "Харві" Фото: Дональд Трамп (nato.int)

Трамп підписав законопроект бюджету

Президент США Дональд Трамп підписав законопроект бюджету, в якому передбачено виділення 15,25 мільярдів доларів на ліквідацію наслідків урагану "Харві". Про це йдеться в повідомленні на сайті Білого дому.

Трамп 6 вересня зустрівся з представниками Конгресу і обговорив формування рівня держборгу, а також надання допомоги постраждалим від стихійного лиха штатам. Після зустрічі виступили голова демократів в сенаті Чак Шумер і лідер демократів у палаті представників Ненсі Пелосі. Вони повідомили про домовленість затвердити допомогу для постраждалих від урагану і підвищити рівень держборгу.

Зазначимо, ураган "Харві" 25 серпня обрушився на південно-східне узбережжя США. Його називали самим потужним ураганом в США за останні 12 років. Швидкість вітру досягала 200-208 км/ч. Жертвами урагану стали 60 осіб. В штатах Техас і Луїзіана було пошкоджено близько 100 тис. будинків, обірвані лінії електропередач, таким чином, без електрики залишилися близько 155 тис. чоловік. Збиток від стихійного лиха був оцінений владою Техасу в 125 млрд доларів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що число жертв урагану "Харві" у Техасі (США) збільшилося до щонайменше 70 людей.