ua en ru

Трамп попросив Конгрес збільшити витрати на захист від КНДР

Трамп попросив Конгрес збільшити витрати на захист від КНДР Фото: Дональд Трамп (nato.int)

Трамп вважає, що на захист від КНДР і стратегію в Афганістані буде потрібно 5 млрд доларів

Дональд Трамп просив Конгрес збільшити витрати оборонного бюджету США в частині захисту від дій КНДР і реалізації стратегії в Афганістані. Про це йдеться в документі, опублікованому на сайті Білого дому.

Так, на думку президента, на ці потреби буде потрібно понад 5 мільярдів доларів. Дональд Трамп направив в палату представників Конгресу США лист, в якому попросив конгресменів збільшити витрати.

"Я прошу Конгрес розглянути наступні бюджетні поправки для міністерства оборони США до 2018 року", - зазначив Трамп.

У наступному році військовому відомству, на його думку, зокрема будуть необхідні додаткові 4 млрд доларів "для підтримки швидкого ураження ракет і посилення оборони США в рамках протидії загрозі з боку Північної Кореї".

"Відповідне прохання підтримує додаткові зусилля влади США з виявлення, ураження і захист від використання КНДР балістичних ракет проти Сполучених Штатів", - йдеться в документі.

Також Трамп попросив 1,2 млрд доларів "для підтримки стратегії його адміністрації в Південній Азії".

"Цей запит також включає витрати, пов'язані із збільшенням чисельності американських військ в Афганістані", - додав Трамп.

Також у своєму листі президент просить виділити додаткові 700 млн доларів на ремонт кораблів Військово-морського флоту США John S. McCain і Fitzgerald, які в 2017 році зіткнулися з цивільними судами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що дефіцит бюджету Сполучених Штатів Америки за рік виріс на 80 млрд доларів і становить 665,7 млрд.