ua en ru

Трамп пообіцяв відвідати Британію для посилення економічного співробітництва

Трамп пообіцяв відвідати Британію для посилення економічного співробітництва Фото: Дональд Трамп і тереза Мей (twitter.com/realDonaldTrump)

Під час зустрічі в Давосі обидва лідери обговорили Brexit

Президент США Дональд Трамп і прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​травня зустрілися на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, де обговорили деталі першого візиту президента США до Великобританії. Про це передає Reuters.

Відзначається, що за більш ніж рік свого президентства Трамп ще жодного разу не відвідав Британію. А недавнє скасування візиту з нагоди відкриття посольства США в Лондоні викликала питання поп приводу співпраці між країнами.

Під час зустрічі в Давосі обидва лідери обговорили Brexit, Іран. Також сторони поділилися побоюваннями про можливе скорочення робочих місць на заводі канадського авіабудівники Bombardier в Північній Ірландії через торгового спору з Boeing Co.

"Прем'єр-міністр і президент прийшли до висновку, що чиновники повинні працювати разом над остаточною деталізацією візиту президента до Великобританії в кінці цього року", - повідомили в офісі Терези Мей.

Пізніше Трамп написав в Twitter, що цією зустріччю в Давосі підтвердилися "особливі відносини і прихильність спільній роботі над ключовими проблемами національної безпеки і економічними можливостями".

Нагадаємо, ще в липні 2017 року Трамп повідомив, що США працює над великою торговою угодою зі Сполученим Королівством. "Це може бути дуже захоплюючим", - прокоментував глава США.