ua en ru

Трамп допомагав своїм батькам ухилятися від податків, - New York Times

Трамп допомагав своїм батькам ухилятися від податків, - New York Times Фото: Дональд Трамп (flickr.com/worldeconomicforum)

Трамп в 1990-х роках міг бути учасником "сумнівних податкових схем", пише NYT

У розслідуванні видання New York Times сказано, що президент США Дональд Трамп в 1990-х роках брав участь у "сумнівних податкових схемах", серед яких були випадки "прямого шахрайства". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на розслідування New York Times.

Видання, посилаючись на численні "конфіденційні податкові декларації і фінансові звіти" повідомляє, що це дозволило Трампу значно збільшити свій стан, завдяки успадкування від свого батька.

У розслідуванні розповідається, що Трамп отримав від своїх батьків, і переважно від свого батька Фреда Трампа, як мінімум 413 млн доларів. Гроші були передані за те, що він допомагав своїм батькам ухилятися від податків.

Газета пише, що батьки президента США - Фред і Мері Трамп передали своїм дітям більш ніж 1 млрд доларів доходу, з яких при встановленій ставці 55% податок міг би сягнути 550 млн доларів, але батьки Трампа заплатили лише 52,2 млн доларів, що становить близько 5%.

Адвокат Трампа Чарльз Хардер спростував сказані слова в публікації про податкові порушення. Він заявив, що "факти, на яких NYT засновують свої твердження є вкрай неточними".

Податковий департамент штату Нью-Йорк вже вивчає викладені у статті затвердження видання.

Нагадаємо, Трамп вважає, що союзники повинні платити за військову підтримку. Під час виступу в Західній Вірджинії Трамп заявив, що "коли мова йде про багатих країнах, таких як Саудівська Аравія, Японія, Південна Корея, до чого фінансувати їх армії?".