ua en ru

Трамп підписав укази про дерегуляцію у фінансовій сфері

Трамп підписав укази про дерегуляцію у фінансовій сфері Фото: Дональд Трамп підписав два укази про послаблення обмежень у банківській сфері

Один з указів передбачає перегляд закону Додда-Франка, покликаного запобігти фінансовій кризі

Президент США Дональд Трамп у п'ятницю, 3 лютого, підписав два декрети щодо послаблення обмежень у сфері фінансової діяльності, встановлених у 2008 році під час світової фінансової кризи. Про це повідомляє DW.

Один із указів скасовує норму, яка вимагає від фінансових радників доводити, що вони діють в найкращих інтересах своїх клієнтів.

Другий указ Трампа передбачає перегляд закону Додда-Франка, що був покликаний запобігти повторенню фінансової кризи 2008 року.

Як зазначається, перегляд цього закону потребуватиме згоди Конгресу.

"Ми очікуємо скорочення значної частини (закону, - ред.) Додда-Франка, оскільки, відверто кажучи, у мене є багато людей, моїх друзів, у яких чудовий бізнес, вони не можуть взяти позику", - сказав Трамп на зустрічі з представниками бізнесу 3 лютого.

Нагадаємо, у Детройті суддя Східного округу штату Мічиган Вікторія Робертс тимчасово призупинила дію антиміграційного указу президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа.