ua en ru

Трамп планує скоротити державні витрати на 3,6 трлн доларів

Трамп планує скоротити державні витрати на 3,6 трлн доларів Фото: Дональд Трамп

Документ чітко визначає бюджетні пріоритети глави США на 10 років

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп запропонує у вівторок план бюджету, в якому закладено скорочення урядових витрат на 3,6 трлн доларів протягом наступного десятиліття. Про це повідомляє Reuters.

"Трамп хоче, щоб законодавці протягом наступного десятиліття скоротили урядові витрати на 3,6 трлн доларів, націлившись в своєму першому бюджетному плані на урізання бюджетів програми охорони здоров'я і продовольчої допомоги для бідних, в той же час збільшуючи військову міць", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, пропозиція в його нинішньому вигляді навряд чи буде схваленою законодавцями, оскільки вони розробляють свої власні плани оподаткування і витрат, але цей документ чітко визначає пріоритети бюджету Трампа і встановлює "маркери" для Конгресу.

Так, в його плані на 2018 фінансовий рік, який починається в жовтні, є нові витрати. Пентагон отримав би додаткові 1,6 млрд доларів, щоб почати будівництво стіни вздовж кордону з Мексикою, що було головною обіцянкою президентської кампанії Трампа.

Пропозиція глави Штатів передбачає продаж половини надзвичайних запасів нафти США, створеної в 1975 році після того, як ембарго на поставки нафти в арабських країнах викликало побоювання з приводу стрибків цін.

Найбільша економія буде отримана від скорочень програми медичного обслуговування Medicaid для бідних, внесених в рамках республіканського законопроекту про охорону здоров'я, прийнятого Палатою представників. Глава США хоче, щоб законодавці урізали більш 800 мільярдів доларів у Medicaid і більше 192 мільярдів доларів у продовольчих талонів.

Крім того, план Трампа ґрунтується на прогнозах економічного зростання в розмірі 3% в рік до кінця його першого терміну - значно вище припущень Бюджетного управління Конгресу, які становлять 1,9% зростання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що згідно з бюджетною пропозицією адміністрації президента США Дональда Трампа, деякі з іноземних військових грантів США перетворяться на позики.