ua en ru

Трамп планує розсекретити розслідування про нього, - WP

Трамп планує розсекретити розслідування про нього, - WP Фото: Дональд Трамп (facebook.com/POTUS)

Публікація документа проллє світло на ситуацію

Президент США Дональд Трамп має намір розсекретити документ, в якому мова може йти про неправомірне розслідування проти нього. Про це в неділю, 28 січня, повідомляє газета The Washington Post.

Як зазначає видання, цей намір Трампа розходиться з позицією американського Мін'юсту, в якому вважають, що публікувати документ було б "надзвичайно безрозсудним".

За словами співрозмовника WP, глава апарату Білого дому Джон Келлі повідомив про бажання Трампа опублікувати цей документ главі Мін'юсту США Джеффу Сешнсу. Це ще один приклад того, як Трамп намагається вплинути на хід розслідування, зазначає видання.

Йдеться про чотирьохсторінковий документ, який був складений помічниками голови комітету з розвідки Палати представників США - Девіна Нунеса. Комітет займається розслідуванням втручання Росії у президентські вибори в США, а також вивчає повідомлення про упередженість міністерства юстиції по відношенню до Трампу.

Представники Республіканської партії заявили, що в документі йдеться про неправомірне стеження спецслужб в період передвиборної гонки з тим, щоб підірвати кампанію Трампа.

На думку Трампа, публікація документа проллє світло на ситуацію.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп підтвердив свою готовність свідчити під присягою про втручання РФ у вибори країни.