ua en ru

Трамп планує створити в Сирії зону безпеки

Трамп планує створити в Сирії зону безпеки Фото: у Дональда Трампа хочуть припинити прийом біженців в США

Також планується припинити прийом біженців в США

Адміністрація Дональда Трампа працює над указом, передбачають призупинення на 120 днів прийому біженців у США, заборона на в'їзд біженців з Сирії і створення в Сирії та інших країнах регіону зон безпеки для переміщених цивільних осіб. Відповідний проект документа опублікувала газета The New York Times.

"Держсекретар США повинен призупинити на 120 днів програму прийому біженців", - йдеться в документі.

Там же зазначається, що протягом цього часу програма повинна бути переглянута і після ревізії відповідальні відомства повинні запропонувати зміни, які гарантували б, що в'їжджають в США біженці не будуть представляти загрози для країни і громадян.

Крім того, пропонується заборонити прийом біженців з Сирії.

При цьому указ передбачає створення безпечних зон для переміщених цивільних осіб в самій Сирії та інших країнах регіону.

"Держсекретар США спільно з міністром оборони повинні протягом 90 днів після підписання цього указу розробити план створення безпечних районів у Сирії та в країнах регіону, в яких сирійські громадяни, які покинули місця проживання, могли б очікувати остаточних рішень, таких як репатріація або переселення в треті країни", - йдеться в проекті указу.

В документі також передбачено ревізія порядку видачі в'їзних американських віз і його жорсткість для країн, "які викликають особливу стурбованість".

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп у середу, 25 січня, підписав два укази, спрямовані на боротьбу з нелегальною імміграцією.