ua en ru

Трамп відтермінував рішення про перенесення посольства США в Єрусалим

Трамп відтермінував рішення про перенесення посольства США в Єрусалим Фото: Дональд Трамп (Chairman of the Joint Chiefs of Staff)

Президент США має намір прийняти рішення в найближчі дні

Президент Сполучених Штатів Америки (США) Дональд Трамп відтермінував рішення про перенесення посольства США в Ізраїлі в Єрусалим. Про це повідомляє DW.

"Трамп відклав ухвалення давно очікуваного рішення про місце розташування посольства США в Ізраїлі", - йдеться в повідомленні представник Білого дому Хогана Гідлі.

Так, президент США повинен був визначитися, як вчинити щодо схваленого Конгресом США ще в 1995 році закону про перенесення американського диппредставництва з Тель-Авіва до Єрусалиму. Вступ його в силу в протягом 22 років постійно переносився з тим обґрунтуванням, що це зашкодить безпеці США.

Очікувалося, що Трамп підпише указ про відстрочення або відмовиться від неї ще 4 грудня, однак не зробив цього. Як пояснив Хоган Гідлі, відповідне рішення буде прийнято в найближчі дні. Конкретного терміну він, проте, не назвав.

Зазначимо, глава США напередодні розглядав можливість визнати Єрусалим столицею Ізраїлю. Трамп, за інформацією джерел, планував оголосити про своє рішення на наступному тижні, після місяців закритих обговорень, які особливо активізувалися в останні дні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву прес-секретаря президента Палестинської національної адміністрації Махмуда Аббаса, що якщо США визнають Єрусалим столицею Ізраїлю, це буде означати "повне руйнування мирного процесу".