ua en ru

Трамп засудив Німеччину за сплату мільярдів доларів РФ через "Північний потік - 2"

Трамп засудив Німеччину за сплату мільярдів доларів РФ через "Північний потік - 2" Фото: Дональд Трамп (nato.int)

Трамп виступив з різкою критикою ситуації в енергетиці

Президент США Дональд Трамп розкритикував Німеччину за сплату мільярдів доларів Росії. Про це Трамп сказав під час спілкування з пресою після зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою, передає "Голос Америки".

"Ми говоримо про трубопровід (Північний потік – 2) , який йде до Німеччини, коли Німеччина сплачує мільярди і мільярди доларів Росії і справді, ми не вважаємо, що це доречно. Я ніколи не вважав це доречним, я думаю це сміховинно. Також, вважаю, це дуже погано для німців. Я дуже чітко і голосно про це говорю. Однак, ми будемо це обговорювати, які і інші речі", - сказав він.

Як зазначається, раніше міністр енергетики США Рік Перрі висловив розчарування через продовження спроб Росії втрутитись у роботу американської енергомережі і наголосив, що Москва більше не може використовувати енергетику в якості економічної зброї.

"Енергобезпека означає світову безпеку, тому диверсифікація енергоресурсів і вільні ринки є надзвичайно важливими. Якщо він буде побудований "Північний потік 2" зосередить дві третини європейського імпорту газу з єдиного джерела, Росії, тому президент США послідовно виступає проти трубопроводу", - заявив Перрі.

Разом з тим, у представництві США в Європі наголосили, що "Північний потік 2" посилить залежність Європи.

"Більше 40% імпортного газу надходить до Європи з Росії. "Північний потік 2" посилить залежність Європи, послабить енергобезпеку і зашкодить Україні", - наголосили в представництві США в Європі.

Нагадаємо, раніше в сенаті Польщі заявили, що тільки санкції Сполучених Штатів Америки (США) можуть зупинити будівництво газопроводу "Північний потік-2".