ua en ru

Трамп схвалив рішення КНДР не запускати ракети в бік Гуаму

Трамп схвалив рішення КНДР не запускати ракети в бік Гуаму Фото: Дональд Трамп (kremlin.ru)

Альтернатива була б катастрофічною і неприйнятною

Президент США Дональд Трамп вважає "мудрим" рішення північнокорейського лідера Кім Чен Ина не пускати ракети у бік тихоокеанського острова Гуам, на якому розташовані американські військові об'єкти. Про це повідомляє Reuters.

"Кім Чен Ин прийняв обгрунтоване і дуже мудре рішення. Альтернатива була б катастрофічною і неприйнятною!" - заявив американський президент.

Як зазначає агентство, 15 серпня північнокорейські ЗМІ повідомили про те, що Кім Чен Ин призупинив рішення про військових випробуваннях поблизу Гуаму.

Раніше офіційний представник Держдепартаменту США Хізер Нойерт заявила, що США не відмовляться від спільних військових навчань з Південною Кореєю в обмін на припинення КНДР ракетних і ядерних випробувань.

За її словами, США не збираються змінювати свою позицію, оскільки "немає еквівалентності між тим, чим займалася КНДР - випробуванням балістичних ракет, а також ядерними випробуваннями, і тим, чим займаються США і Південна Корея - абсолютно законними спільними військовими навчаннями".

Чергові навчання США і Південної Кореї плануються на 21 серпня.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що зробить все можливе для мирної угоди з КНДР.