ua en ru

Трамп звинуватив людей Обами у витоку інформації з Білого дому

Трамп звинуватив людей Обами у витоку інформації з Білого дому Фото: Дональд Трамп (nato.int)

Трамп також назвав Барака Обаму "дуже приємною людиною"

Витоки конфіденційної інформації з Білого дому в американські ЗМІ відбуваються з вини людей 44-го президента Барака Обами, що зберегли свої посади в уряді при новій адміністрації. Про це президент США Дональд Трамп заявив в інтерв'ю телеканалу Fox News.

"Він особисто ставився до мене добре, проте його люди далеко не так приємні. Вони налаштовані вкрай вороже. Витоку конфіденційної інформації з Білого дому - це приклад цього, іноді цей приклад стає ще яскравіше. Хоча він сам є досить приємною людиною, за лаштунками відбуваються неприємні речі. Шкода ", - зазначив Трамп.

Повідомляється, що комітет з національної безпеки і урядових справ Сенату Конгресу США на чолі з Роном Джонсоном підготував доповідь, згідно з якою з дня інавгурації Трампа 20 січня по 25 травня (126 днів) з центральних відомств уряду сталося 125 витоків інформації.

Так, мова йде про секретні відомості, розголошення яких може призвести до наслідків для національної безпеки країни, згідно зі стандартами, що містяться ще в указі колишнього президента Барака Обами від 2009 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Дональд Трамп звинуватив екс-голову Федерального бюро розслідувань Джеймса Комі в передачі секретної інформації ЗМІ.