ua en ru

Трамп звинуватив Китай у втручанні у вибори США

Трамп звинуватив Китай у втручанні у вибори США Фото: Дональд Трамп (GettyImages)

За словами Трампа, Китай втручається в хід проміжних виборів у конгрес США

Президент США Дональд Трамп заявив, що Китай втручається в хід проміжних виборів у конгрес США, намагаючись не допустити перемоги республіканців. Про це він заявив, виступаючи в Раді безпеки ООН, передає CNN.

За його словами, Пекін таким чином має намір перешкодити торговій політиці, яку зараз проводить Вашингтон.

"На жаль, ми виявили, що Китай намагається втрутитися в майбутні в листопаді 2018 року вибори проти моєї адміністрації", - сказав Трамп.

Трамп заявив, що він "перший президент США, який кинув виклик Китаю в торгівлі".

"Ми виграємо в торгівлі, ми виграємо на всіх рівнях, ми не хочемо, щоб вони втручалися в майбутні вибори", - заявив лідер США.

Нагадаємо, раніше Трамп заявляв, що Росія, Китай і, можливо, Північна Корея втручаються в справи США. За словами американського президента, число подібних дій може зрости через економічне зростання країни.

Крім того, у своєму Twitter Трамп звинуватив Китай в активних спробах вплинути на американські вибори, не надавши доказів і пов'язавши це з триваючою торговою суперечкою.

Також 12 вересня Трамп дозволив застосовувати санкції за втручання в американські вибори. Радник з національної безпеки Джон Болтон заявив, що указ Трампа спрямований на те, щоб зупинити кампанії дезінформації або будь-яку спробу маніпулювати результатами голосування.