ua en ru

Трамп обговорив відповідь на хіматаку в Сирії з Мей і радниками з нацбезпеки

Трамп обговорив відповідь на хіматаку в Сирії з Мей і радниками з нацбезпеки Фото: Тереза Мей і Дональд Трамп (twitter.com/UK Prime Minister)

Президент США поки що не ухвалив остаточного рішення про дії у відповідь на застосування хімзброї в сирійській Думі

Президент США Дональд Трамп і прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей домовилися, що необхідно знайти міжнародну відповідь, спрямовану на заборону використання хімічної зброї в Сирії. Про це повідомила в четвер прес-служба прем'єр-міністра, передає Reuters.

"Вони дійшли згоди, що вкрай важливо, щоб використання хімічної зброї не залишилося безкарним, а також про необхідність стримування подальшого використання хімічної зброї режимом Асада", - йдеться в повідомленні.

Раніше президент Сполучених Штатів Дональд Трамп провів зустріч щодо Сирії з радниками з нацбезпеки.

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс повідомила, що президент США поки що не ухвалив остаточного рішення про дії у відповідь на хіматаку в сирійській Думі.

"Ми продовжуємо аналізувати отримані розвіддані і проводимо переговори з нашими партнерами і союзниками", - заявили в Білому домі.

Трамп також має намір провести переговори щодо дій у Сирії з президентом Франції Эмманюелем Макроном.

Нагадаємо, раніше уряд Великої Британії провів засідання, на якому дійшли згоди про необхідність рішучих дій в Сирії для запобігання подальшому використанню хімічної зброї.