ua en ru

Трамп в листопаді відвідає з офіційним візитом Китай - Bloomberg

Трамп в листопаді відвідає з офіційним візитом Китай - Bloomberg Фото: Дональд Трамп (flickr.com Chairman of the Joint Chiefs of Staff)

Представники Білого дому відмовилися від коментарів про візит президента

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп в листопаді 2017 року відвідає з офіційним візитом Китай. Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначено, що представники Білого дому відмовилися від коментарів.

Очікується, що Трамп відвідає форум Азіатсько-тихоокеанського економічного співробітництва і саміт Асоціації держав Південно-Східної Азії у В'єтнамі та на Філіппінах в листопаді.

Джерела повідомляють, що причиною візиту є напруження на Корейському півострові у зв'язку з ядерними та ракетні випробування Пхеньяна.

Так, президент КНР Сі Цзіньпін запросив Трампа провести державний візит до Китаю, коли обидва лідера вперше зустрілися у Флориді в квітні цього року. Bloomberg підкреслює, що після зустрічі з китайським лідером Трамп дуже тепло відгукувався про нього, однак згодом знову повернувся до критики торговельної політики Пекіна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей і президент Сполучених Штатів Дональд Трамп провели телефонні переговори, присвячені проблемі ракетної і ядерної програмами КНДР.