ua en ru

Трамп назвав Росію однією з загроз біля кордонів НАТО

Трамп назвав Росію однією з загроз біля кордонів НАТО Фото: Дональд Трамп

Трамп закликав членів НАТО виконувати свої зобов'язання по фінансуванню колективної оборони

Президент США Дональд Трамп назвав Російську Федерацію однієї із загроз біля кордонів НАТО та закликав членів Альянсу виконувати свої зобов'язання по фінансуванню колективної оборони. Про це Трамп заявив в ході зустрічі глав держав НАТО у Брюсселі, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"НАТО повинно сконцентруватися на таких важливих моментах, як тероризм і імміграція. Також потрібно тримати в полі зору таку загрозу як Росія на наших південних і східних кордонах. Враховуючи все це, я дуже прямо сказав Столтенбергу (генсек НАТО - ред.), що для загального блага члени Альянсу повинні нарешті вкладати справедливу частку в оборону і виконувати свої зобов'язання. Але 23 з 28 членів НАТО досі не платять, те, що вони зобов'язані платити за їх оборону. Це не чесно по відношенню до народу і платників податків США. І багато хто з цих країн мають потребу в обороні в останні роки і, як раз, в останні роки не платять", - заявив Трамп на відкритті Меморіалу, присвяченого жертвам теракту 11 вересня.

За останні 10 років, за його словами, США вкладали в оборону більше, ніж усі інші країни разом узяті.

"Якщо б усі члени НАТО витрачали 2% від ВВП, то тільки за минулий рік на нашу загальну безпеку ми б зібрали понад 119 млрд доларів", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг назвав санкції проти Росії "надзвичайно важливими".