ua en ru

Трамп назвав Кім Чен Ина "відкритою і приголомшливою" людиною

Трамп назвав Кім Чен Ина "відкритою і приголомшливою" людиною Фото: Кім Чен Ин і Дональд Трамп (facebook.com/WhiteHouse)

Президент Південної Кореї передав главі США лист від лідера КНДР

Президент США Дональд Трамп назвав лідера Північної Кореї (КНДР) Кім Чен Ина "дуже відкритою і приголомшливою" людиною, яка прагне змін. Про це він сказав під час переговорів з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном у штаб-квартирі ООН, передає Reuters.

"Голова Кім дійсно дуже відкритий і приголомшливий, чесно кажучи. Я думаю, він хоче, щоб щось змінилося", - сказав американський президент.

Своєю чергою Мун Чже Ін повідомив, що передав Трампу лист від північнокорейського лідера, який, з його слів, розраховує на швидку зустріч із президентом США найближчим часом.

Нагадаємо, Сполучені Штати готові поновити переговори з Північною Кореєю, після того, як Пхеньян пообіцяв демонтувати свої основні ракетні установки і закрити головний ядерний комплекс в Йонбені.

Державний секретар США Майк Помпео запросив міністра закордонних справ Північної Кореї зустрітися в Нью-Йорку для завершення денуклеаризації КНДР до січня 2021 року.