ua en ru

Трамп назвав африканських іммігрантів до США виходцями із "брудних дір"

Трамп назвав африканських іммігрантів до США виходцями із "брудних дір" Фото: Дональд Трамп (The White House)

Президент США сумнівається також у доцільності приїзду людей з Гаїті

Президент Сполучених Штатів Америки (США) Дональд Трамп на закритій нараді з питань імміграції назвав низку країн Африки "брудними дірами". Про це повідомляють джерела у Білому домі, передає Deutsche Welle.

"Навіщо нам усі ці люди з Африки? Ці країні - брудні діри. Нам треба більше людей із Норвегії", - цитує слова Трампа джерело у Вашингтоні.

Також джерела інформують, що президент США сумнівається також у доцільності приїзду людей з Гаїті. Повідомляється, що ці слова прозвучали 9 січня під час закритої частини переговорів щодо міграційного законопроекту за участі конгресменів з Демократичної та Республіканської партій.

Конгресмени уже розкритикували слова Трампа, назвавши його погляди у расовому відношенні "нетактичними та невігласькими". Також афроамериканські законодавці вимагають вибачень.

Нагадаємо, нещодавно Республіканці в Конгресі Сполучених Штатів Америки представили проект нового закону про імміграцію "Акт, що забезпечує майбутнє Америки". Законопроект передбачає посилення охорони кордонів та скасування лотереї "грін-карт".