ua en ru

Трамп має намір реформувати податкову систему США

Трамп має намір реформувати податкову систему США Фото: Дональд Трамп візьметься за зміну податків

Такий пріоритет Білого дому озвучено після провалу реформи охорону здоров'я

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що візьметься за реформу податкової системи США. Про це він сказав після того, як його спроба скасувати систему медичного страхування Obamacare зазнала невдачі, передає ВВС.

Раніше Трамп обіцяв спочатку реформувати охорону здоров'я, і ​​лише потім змінювати податковий кодекс.

"Скажу, що ми, швидше за все, дуже потужно почнемо просувати ідею великих податкових скорочень і реформи в цілому. Це наш наступний крок", - сказав Трамп журналістам у Білому домі.

Цю заяву він зробив після того, як законопроект про реформу охорони здоров'я, яка скасовувала страхову систему, запроваджену президентом Бараком Обамою, зняли з голосування. Президенту довелося відкликати документ, оскільки він не отримав необхідної підтримки навіть від республіканців.

Таким чином, новим внутрішньополітичним пріоритетом адміністрації Трампа стане проведення масштабної податкової реформи.

Раніше відшкодувати податкові скорочення федерального бюджету передбачалося за рахунок коштів, зекономлених у рамках реформи охорони здоров'я. У ситуації, коли скасування Obamacare через Конгресс провести не вдалося, невідомо, як Трамп планує закривати дірку в федеральному бюджеті, яка неодмінно утвориться, якщо він скоротить податки.

Тим не менше, міністр фінансів США Стівен Мнучін раніше заявив, що, на його думку, провести через Конгрес податкову реформу, можливо, буде простіше, ніж змінити систему охорони здоров'я. Він розраховує, що конгрес схвалить податкову реформу до серпня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава США Дональд Трамп відкликав із конгресу законопроект про заміну Obamacare.