ua en ru

Трамп має намір скасувати укази щодо поліпшення відносин з Кубою, - джерела

Трамп має намір скасувати укази щодо поліпшення відносин з Кубою, - джерела Фото: Дональд Трамп

Президент США має намір скасувати низку указів Обами

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп має намір у червні скасувати ряд підписаних екс-головою Бараком Обамою по поліпшенню відносин з Кубою договорів. Про це повідомляє The Daily Caller з посиланням на власні джерела.

"Президент Дональд Трамп має намір оголосити про відмову від політики колишнього президента США Барака Обами щодо Куби", - йдеться в повідомленні.

За словами двох джерел, це пов'язано з закулісними зусиллями сенатора-республіканця Флориди Марко Рубіо, сенатора Демократичної партії Нью-Джерсі Боба Менендеза і республіканського сенатора Флориди Маріо Діаса-Баларта.

Так, Трамп може оголосити про анулювання указів під час свого візиту до Майамі, який запланований на червень 2017 року. Наміри глави США скасувати деякі угоди з Кубою підтвердив і президент Американсько-кубинської торговельно-економічної ради Джон Кавуліч.

"Адміністрація Трампа ще з лютого 2017 року була готова оголосити про зміни, але не пов'язані з Кубою питання завадили цьому", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідер Куби Рауль Кастро піддав критиці імміграційну і торгову політику президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа.