ua en ru

Трамп має намір відмовитися від Паризького угоди по клімату

Трамп має намір відмовитися від Паризького угоди по клімату Фото: Дональд Трамп розповів про плани щодо Паризької угоди

Угода є односторонньою і невигідно США

Претендент на висунення в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп пообіцяв у разі перемоги на виборах скасувати міжнародну угоду щодо протидії зміні клімату, яку було підписано Вашингтоном у квітні. Про це він повідомив під час виступу на конференції з енергетики в Північній Дакоті, повідомляє ВВС.

"Ми маємо намір відмовитися від Паризької угоди по клімату", - сказав Трамп.


За його словами, угода фактично є односторонньою і невигідною США, так як Китай, який є лідером за викидами парникових газів в атмосферу, не виконує передбачених документом зобов'язань.

Крім цього, Трамп пообіцяв скасувати план з протидії зміні клімату, який був розроблений адміністрацією президента США Барака Обами. План Обами передбачає скорочення викидів парникових газів американськими електростанціями майже на третину протягом наступних 15 років.

Також Трамп пообіцяв, що в разі свого обрання підтримає проект будівництва нафтопроводу в Канаді Keystone XL, який був заблокований адміністрацією Обами через побоювання з приводу шкоди, який проект може завдати навколишньому середовищу. Республіканці, однак, підтримують проект, вважаючи, що він дозволить створити додаткові робочі місця.

Нагадаємо, Трамп зібрав достатньо голосів для висунення в президенти США.