ua en ru

Трамп і Мей вважають, що Путіна можна переконати не підтримувати Асада

Трамп і Мей вважають, що Путіна можна переконати не підтримувати Асада Фото: Дональд Трамп і Тереза Мей провели телефонну розмову

Лідери США і Великої Британії сподіваються, що цьому посприяє візит держсекретаря США в Росію

Президент США Дональд Трамп і прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей провели телефонну розмову, основною темою якої стала ситуація в Сирії. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті британського уряду.

Зокрема Трамп і Мей обговорили підтримку Москвою сирійського лідера Башара Асада.

Під час розмови, лідери двох країн зійшлися на думці, що "наразі існує вікно можливостей, у якому можна переконати Росію, що союз з Асадом не в її стратегічних інтересах".

Трамп і Мей вважають, що допомогти цьому може запланований візит держсекретаря США Рекса Тіллерсона Москви.

Згідно з повідомленням, лідери США і Великої Британії обговорили також "загрозу, яку представляє Іран на Близькому Сході" і співпрацяю міжнародного співтовариства в інтересах тиску на політику КНДР.

Раніше ЗМІ повідомили, що держсекретар США Рекс Тіллерсон під час офіційного візиту до Росії не зустрічатиметься з президентом РФ Володимиром Путіним.

Нагадаємо, глава Міністерства закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон заявив, що під час саміту G7 міністри закордонних справ обговорять можливість введення нових санкцій проти російських і сирійських військових.