ua en ru

Трамп і Меркель у телефонній розмові обговорили ситуацію на Донбасі

Трамп і Меркель у телефонній розмові обговорили ситуацію на Донбасі Фото: Ангела Меркель і Дональд Трамп провели телефонну розмову

Лідери країн домовилися продовжувати співпрацю в цьому питанні

Президент США Дональд Трамп і канцлер Німеччини Ангела Меркель провели телефонну розмову, під час якої обговорили ситуацію на Сході України. Про це повідомляє агентство Reuters, посилаючись на Білий дім.

Також повідомляється, що сторони говорили про ситуацію в Афганістані.

"Лідери країн домовилися про продовження співпраці з цих питань і їх подальшої координації", - йдеться в повідомленні Білого дому.

Як повідомлялося раніше, президент України Петро Порошенко і президент США Дональд Трамп можуть зустрітися в кінці травня.

Зокрема, зараз як найбільш вірогідний варіант часу і місця зустрічі команда президента розглядає засідання глав країн-членів НАТО, яке пройде 25 травня в Брюсселі. Втім, на даний момент Україна запрошення на майбутню зустріч лідерів країн Альянсу не отримала.

Ще один з можливих варіантів - зустріч в цей же час, але тільки в Італії, де 25-27 травня пройде зустріч лідерів країн G7.

"Не виключена зустріч на полях саміту, але буде вона до або після саміту або поза його - це залежить від того, як будуть розгортатися події. Нам дуже важливо проговорити з Трампом наше бачення мирного врегулювання ситуації на сході, своєрідної "дорожньої карти", щоб адміністрація президента США сформувала своє бачення своєї участі і допомоги у врегулюванні ситуації на сході України", - повідомила глава парламентського комітету у закордонних справах Ганна Гопко.

Нагадаємо, прем'єр-міністри країн Балтії відвідають Україну наступного тижня.