ua en ru

Трамп хоче залучити "милу кореянку" до переговорів із КНДР

Трамп хоче залучити "милу кореянку" до переговорів із КНДР Фото: Дональд Трамп (un.org)

Аналітик розвідданих уперше говорила з Трампом в Овальному кабінеті

Президент США Дональд Трамп назвав свого аналітика розвідданих, яка займається розробкою стратегії по звільненню заручників, "милою корейською дівчиною" і здивувався, чому вона не займається переговорами з КНДР від імені його адміністрації. Про це повідомили представники Білого дому, які побажали залишитися анонімними, передає NBC.

Як розповів співрозмовник телеканалу, аналітик вперше говорила з Трампом в Овальному кабінеті. Темою розмови були умови звільнення сім'ї, яку протягом довгого часу утримували в заручниках у Пакистані. Тоді Трамп запитав аналітика: "Звідки ви?". Вона відповіла, що з Нью-Йорка.

За словами представників Білого дому, президента ця відповідь на задовольнила, і він повторив питання. Аналітик сказала, що вона також, як і Трамп, із Манхеттена. Президент уточнив питання і запитав про походження її рідні. Після того, як аналітик відповіла, що її батьки корейці, Трамп повернувся до свого радника, який також перебував у кімнаті, і сказав, що етнічна приналежність дівчини повинна визначити її кар'єрний шлях.

Президент запитав, чому "мила корейська дівчина" не бере участі в переговорах із Північною Кореєю від імені його адміністрації, розповіли співрозмовники телеканалу.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп заявив, що має "хороші стосунки" з лідером КНДР Кім Чен Ином.