ua en ru

Трамп готовий виплатити 430 тис. доларів юристам через "російську справу", - джерело

Трамп готовий виплатити 430 тис. доларів юристам через "російську справу", - джерело Фото: Дональд Трамп (flickr.com secdef)

Республіканський національний комітет уже заплатив близько 430 тис. доларів юристам в "російській справі"

Президент США Дональд Трамп пообіцяв виплатити щонайменше 430 тис. доларів зі своїх особистих грошей для покриття судових витрат Білого дому у зв'язку з розслідуванням про "зв'язки з Росією". Про це пише видання Axios з посиланням на чиновника в Білому домі.

Журналісти зазначають, що Республіканський національний комітет уже заплатив близько 430 тис. доларів юристам, які представляють президента і його старшого сина Дональда Трампа-молодшого в "російській справі".

"Чиновник в Білому домі заявив, що Трамп не відшкодовуватиме витрати Республіканського національного комітету. Однак президент пообіцяв витратити ту ж суму зі своїх особистих коштів, "щоб покрити судові витрати для своїх партнерів, у тому числі колишніх і нинішніх помічників Білого дому".

У той же час президент і його юристи поки не повідомили про механізм, за яким стануть можливими ці платежі.

Нагадаємо, раніше представники комітету з розвідки Сенату США поговорили з кількома росіянами, які в червні 2016 року відвідували Trump Tower для участі в зустрічі з сином президента США Дональдом Трампом-молодшим.